Portrait WIP

I'm working on a painting that started with this sketch, here's a glimpse of the face without the tiger markings...

portrait

So far 6 hours of work, Photoshop + Wacom intuos3, referenced from mirror (sketch) and some photos of mine.

EDIT: Here's the finished version:

War paint


Comments

Darko Dobrec

Odlican rad, Nela! Inace do sad sam gledao dovrsenu verziju i pokusavao dokucit da li je lice fotografija obradjena u Photoshopu, ili je nacrtano "from scratch" (tek sad sam skuzio da si tu stavila pozadinske informacije i mogucnost komentiranja). Tu si sad djelomicno pojasnila moju nedoumicu, ali opet gledajuci gotovu verziju ne mogu se otrgnut od dojma da je lice fotografija, razina detalja je primjetno veca nego na ostatku slike (vjerojatno zbog noise effekta, radi kojeg lice izgleda realisticno), ali mozda zato sto je fokus bio na licu. Uglavnom, samo to sam htio pitat, uz pripadajuce pohvale naravno. :-)

Nela

Puno ti hvala Darko! :)
U glavnoj galeriji su slike sortirane po kategorijama, tako da ono što je u "Digitalni crteži" je crtano, a "Foto-manipulacije" su obrađene fotke pa nisam dodatno naglašavala da se radi o crtežu, ali ako ljudi i na trenutak pomisle da je fotka - to je najveći kompliment :)
Zbog crne boje sam morala crtati i teksturu kože jer bez toga ova šminka bi totalno "ubila" trodimenzionalnost i moram priznati da se na kraju svaka ručno crtana točkica isplatila :D

Darko Dobrec

Hvala ti na pojasnjenju. :-)
Pratim tvoje radove vec neko vrijeme pa znam za ove kategorije, ali nacin na koji prilagodjavas same fotografije stilu aktualnog crteza i uklapas ih u kompletan rad je toliko dobar da cak i za neke radove koji su oznaceni kao fotomanipulacije ne mogu sa sigurnoscu (ili uopce) odrediti koji elementi dolaze sa fotki, a koje si zapravo ti nacrtala. Mislio sam mozda da si zaboravila staviti tag da je fotomanipulacija... i jos uvijek bi to mislio da nisi to ovdje razjasnila. :-)